Centar za trening/obuku i informisanje – Training and information center (TIC) u Institutu za stočarstvo, Beograd-Zemun

Centar je formiran sa ciljem da postane nacionalni fond znanja iz ove oblasti i da to znanje putem razvoja, organizovanja i vršenja obuke o Dobroj poljoprivrednoj praksi pruži određenim ciljnim grupama

Osoblje centra je završilo četvoromesečnu specijalističku obuku  i stalno se dalje usavršava.

Ukupno 10 zaposlenih stručnjaka Instituta (+ jedan stručnjak sa strane) različitih profila angažovano je na ovim poslovima i čini trenutno verovatno najkompetentniji nacionalni tim u ovoj oblasti.

Razvijeno je ukupno 7 različitih tipova specijalističkih kurseva. Trajanje kurseva od 1 do 4 dana. Broj polaznika po kursu ograničen na maksimalno 20

Tokom prve tri godine rada Centar za obuku i informisanje u okviru Instituta za stočarstvo Beograd – Zemun obučio je preko 400 polaznika.

U okviru TIC-a postoji i Demonstracioni centar za dobru poljoprivrednu praksu. Postojeće objekti u okviru eksperimentalne farme svinja, eksperimentalne farme goveda, eksperimentalne farme ovaca su modernizovani kako bi se demonstrirala Dobra poljopriovredna praksa u sakupljanju, rukovanju i skladištenju stajnjaka. Uvedena je i savremena poljoprivredna mehanizacija kako bi se demonstrirala primena stajnjaka na poljoprivrednim površinama u skladu sa Dobrom poljoprivrednom praksom.

*Kliknite na fotografiju kako bi je uvećali