lat

Dr Maja Petričević

Mesto i godina rođenja Loznica, 1982. godina
Elektronska pošta majanovakovic@live.com

mpetricevic@istocar.bg.ac.rs

ORCID https://orcid.org/0000-0002-3444-4027
ResearchGate https://www.researchgate.net/profile/M-Petricevic
Google Scholar https://scholar.google.com/citations?view_op=list_works&hl=sr&user=VC5yrKEAAAAJ
 
Obrazovanje 2008 Diplomirani inženjer poljoprivrede, Odsek Tehnologija animalnih proizvoda, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu

2018 Doktor biotehničkih nauka –  Odsek Tehnologija animalnih proizvoda, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu

Zvanja 2008 istraživač pripravnik

2012 istraživač saradnik

2019 naučni saradnik

Radno iskustvo 2008 Odeljenje za istraživanja u oblasti tehnologije animalnih proizvoda, Hemijska i mikrobiološka laboratorija, Institut za stočarstvo, Beograd
Obuka 2010 Savez hemijskih inženjera Srbije: Validacija metoda u laboratorijskoj praksi

2011 Savez hemijskih inženjera Srbije: Inplementacija tehničkih zahteva standarda SRPS ISO/IEC 17025 2006 u

laboratorijskoj praksi

2011 Savez hemijskih inženjera Srbije: Kurs za interne proverivače

2011 U.S. Department of  Agriculture Training on Beef Retail Cuts, Zlatibor, Srbija

2013 Privredna komora Srbije: Udruživanje akreditovanih tela za ocenjivanje usaglašenosti

2013 FINS Novi Sad: Kurs za interne proverivače

2017 Institut za istraživanja i projektovanja u privredi: Kurs za interne provere prema  SRPS ISO/IEC 17020:2012

2018 Institut za unapređenje poslovanja – Beograd: Planiranje prelaska na novu verziju standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017

2018 Seminar ATS a  – Sava centar: Novi ljudi za novo doba – tranzicija na standard ISO/IEC 17025:2017.

2018 Savez hemijskih inženjera Srbije: Transfer na novu verziju standarda SRPS ISO IEC 17025:2017 u laboratorijskoj praksi

2019 Seminar ATS a  – Sava centar  Zahtevi SRPS ISO/IEC 17025:2017 koji zahtevaju  posebnu pažnju (pravilo odlučivanja, izveštavanje, poverljivost)

2020 Savez hemijskih inženjera Srbije: Uloga merne nesigurnosti u izjavi o usaglašenosti – primena PRAVILA ODLUČIVANJA- u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017

2021 Savez hemijskih inženjera Srbije: Zahtevi za kompetentnost osoblja i praćenje kompetencija u analitičkim laboratorijama

2022  Institut SUPERLAB, Obuka: „Rad na AAS sa plamenom i hidridnom tehnikom“ na PinAAcle 500 i MHS-15 Perkin Elmer, Syngistix Touch softver

2022 Institut SUPERLAB, Obuka: „Bezbednost i kvalitet mesa i mesnih prerađevina – izazovi savremene prakse“

2023 Institut za higijenu i tehnologiju mesa, Obuka: „Provera čula kandidata (potencijalnih ocenjivača) za senzorska ispitivanja hrane“

2023  Laboratorija Instituta za stočarstvo, Interna obuka: „Međuprovera, verifikacija performansi opreme i validacija softwera u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2017“

Oblasti istraživanja Biotehničke nauke, Prehrambeno inženjerstvo, Tehnologija animalnih proizvoda: Tehnologija mesa
Ključne reči Kvalitet mesa, kvalitet proizvoda od mesa, tehnologija mesa, kvalitet hrane za životinje, SRPS ISO/IEC 17025:2017.
Članstvo u udruženjima Društvo genetičara Srbije
Reference

(link ka personalnom repozitorijumu)

https://r.istocar.bg.ac.rs/browse?type=author&value=Petri%C4%8Devi%C4%87%2C+Maja