Резултати наших истраживања из области анималне генетике, селекције, одгајивања, физиологије, репродукције, исхране, сточне хране, технологије производње и прераде анималних производа најчешће бивају „преточени“ у нове технологије, прихваћене и примењене у пракси.
Истраживања су у току и у области екологије, климатских промена и добре пољопривредне праксе, заштите аутохтоних раса стоке, прецизног сточарства, производње функционалне хране, геномике и других актуелних тема у оквиру низа домаћих и међународних пројеката и сарадње са домаћим и иностраним партнерима.
Поред вишедеценијског искуства, располажемо тимом од преко 30 врхунских стручњака, истраживача, практичара и аналитичара различитог образовног и професионалног профила (агронома свих специјалности, ветеринара, биолога, хемичара, технолога, економиста, правника и архитекти), што омогућава свеобухватан мултидисциплинарни приступ решавању проблема савремене производње хране.
Све што знамо и умемо може бити подређено вашим потребама и захтевима, у функцији контроле и решавања проблема у вашој производњи или за развој, тестирање и освајање нових, као и побољшање постојећих производњи и производа.