Rezultati naših istraživanja iz oblasti animalne genetike, selekcije, odgajivanja, fiziologije, reprodukcije, ishrane, stočne hrane, tehnologije proizvodnje i prerade animalnih proizvoda najčešće bivaju „pretočeni“ u nove tehnologije, prihvaćene i primenjene u praksi.
Istraživanja su u toku i u oblasti ekologije, klimatskih promena i dobre poljoprivredne prakse, zaštite autohtonih rasa stoke, preciznog stočarstva, proizvodnje funkcionalne hrane, genomike i drugih aktuelnih tema u okviru niza domaćih i međunarodnih projekata i saradnje sa domaćim i inostranim partnerima.
Pored višedecenijskog iskustva, raspolažemo timom od preko 30 vrhunskih stručnjaka, istraživača, praktičara i analitičara različitog obrazovnog i profesionalnog profila (agronoma svih specijalnosti, veterinara, biologa, hemičara, tehnologa, ekonomista, pravnika i arhitekti), što omogućava sveobuhvatan multidisciplinarni pristup rešavanju problema savremene proizvodnje hrane.
Sve što znamo i umemo može biti podređeno vašim potrebama i zahtevima, u funkciji kontrole i rešavanja problema u vašoj proizvodnji ili za razvoj, testiranje i osvajanje novih, kao i poboljšanje postojećih proizvodnji i proizvoda.