Данас је био успешан дан за наш тим!
На челу са директором Института др Николом Делићем, наши стручњаци су са поносом представили Институтске традиционалне месне производе и истакнуте иновације у оквиру регионалног сајма “Wine and Food Vision by Open Balkan” на Београдском сајму.
Научни саветник др Драгана Ружић-Муслић са Одељења за истраживање и развој у области овчарства и коzarства, научни саветник Никола Станишић, технолог анималне производње, и научни сарадник др Слободан Долашевић са Одељења за истраживање и развој у области биомедицине, технологије и безбедности хране, учествовали су у промоцији наших традиционалних и ново-рађених производа од меса, као и иновација на престижној манифестацији Food Vision 2024 – Food of the Future.
Посебну пажњу и важност придајемо једном од највећих достигнућа нашег Института – нашој MIS овци, са пажљиво селектованим карактеристикама добијеним укрштањем раса. MIS овца је прва домаћа месната популација овца настала као резултат дугогодишњег рада наших научника. Добијена је методом сложеног укрштања према прецизно дефинисаној генетској процедури, коришћењем три расе овца. Посебно је важно што је MIS овца део нашег поднебља, што значи да је током дугог временског периода код раса коришћених за стварање извршена потпуна адаптација на услове спољне средине нашег региона са осигураном генетском стабилношћу.
Поносно је свој start-up пројекат из области пчеларства представио и наш колега др Долашевић! @beeamondofficial
Захваљујемо се свима који су нас подржали и уживали у овој инспиративној промоцији!