Danas je bio uspešan dan za naš tim!
Na čelu sa direktorom Instituta dr Nikolom Delićem, naši stručnjaci su sa ponosom predstavili Institutske tradicionalne mesne proizvode i istaknute inovacije u okviru regionalnog sajma “Wine and Food Vision by Open Balkan” na Beogradskom sajmu.
Naučni savetnik dr Dragana Ružić-Muslić sa Odeljenja za istraživanje i razvoj u oblasti ovčarstva i kozarstva, naučni savetnik Nikola Stanišić, tehnolog animalne proizvodnje, i naučni saradnik dr Slobodan Dolašević sa Odeljenja za istraživanje i razvoj u oblasti biomedicine, tehnologije i bezbednosti hrane, učestvovali su u promociji naših tradicionalnih i novo-rađenih proizvoda od mesa, kao i inovacija na prestižnoj manifestaciji Food Vision 2024 – Food of the Future.
Posebnu pažnju i važnost pridajemo jednom od najvećih dostignuća našeg Instituta – našoj MIS ovci, sa pažljivo selektovanim karakteristikama dobijenim ukrštanjem rasa. MIS ovca je prva domaća mesnata populacija ovca nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada naših naučnika. Dobijena je metodom složenog ukrštanja prema precizno definisanoj genetskoj proceduri, korišćenjem tri rase ovca. Posebno je važno što je MIS ovca deo našeg podneblja, što znači da je tokom dugog vremenskog perioda kod rasa korišćenih za stvaranje izvršena potpuna adaptacija na uslove spoljne sredine našeg regiona sa osiguranom genetskom stabilnošću.
Ponosno je svoj start-up projekat iz oblasti pčelarstva predstavio i naš kolega dr Dolašević! @beeamondofficial
Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i uživali u ovoj inspirativnoj promociji!